Medikal turist diğer turistlerin 80 katı harcama yapıyor
Yazar izsatu

Medikal turist diğer turistlerin 80 katı harcama yapıyor

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde 27-29 Kasım tarihleri arasından düzenlenen 10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nin önemli başlıklarından biri de turizm oldu. Zirvenin son gününde “Turizm ve Sağlık Turizmi” paneli gerçekleştirildi.

Panelde, Endonezya Parlementosu Bali Senatörü Dr. Arya Wedakarna, Medicopin LLC Genel Müdür Yardımcısı İsenbike Gönen Ordu ve N.E. Group Direktörü Rabindra Bhakta Shrestha konuşmacı olarak yer aldı. TÜRKİYE İLE İŞBİRLİKLERİNDE ARTIŞ BEKLİYORUZ

İnsan tabanlı seyahat acentaların ve otellerin değiştiğini aktaran Wedakarna, “Toplumun 5.0’a hazırlanması gerekiyor. Dijitalleşmeden dolayı turizmde önemli değişikliler oluyor.” dedi.

Türkiye ile olan işbirliklerinin daha da artmasını temenni eden Wedarkarna, “Türkiye’ye her yıl 40 milyondan fazla turist geliyor. 100 bin Endonezyalı Türkiye’yi ziyaret etti. Türkiye turizm sektörünü çok etkileyici yönetiyor. Bu noktada doğrudan uçuşlar da çok önemli. Umarım Türkiye ile çok taraflı iş birlikleri yapılır.” dedi.

MEDİKAL TURİST DİĞER TURİSTLERİN 80 KATI HARCAMA YAPIYOR

Boğaziçi Zirvesi’nin son derece verimli geçtiğini belirten Medicopin LLC Genel Müdür Yardımcısı İsenbike Gönen Ordu, “Sağlık turizmi günümüz ve geleceğimizin en önemli kollarından biri. Turizm farklı kültürlerdeki insanları birini bine yaklaştırması sebebiyle büyük bir fırsat. 2018 yılında dünyada 1.4 milyar turist 8.8 milyar dolar harcayarak gezmiştir. Bir medikal turist diğer turistlerin 80 katı kadar harcama yapmaktadır. Sağlık turizmi bu nedenle çok önemli.” dedi.

TURİZMDEN 320 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP)’ e teşekkürlerini sunan N.E. Group Direktörü Rabindra Bhakta Shrestha, ülkelerine dönerken çok güzel fikirleri beraberlerinde getireceklerini belirtti.

Shrestha, “Turizm, 320 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Nepal olarak güzellik, gelenek anlamında en şanslı ülkelerden biriyiz. 1 milyondan fazla turist ekonomimizin yüzde 9’una destek sağlıyor. Turistler günde 44 dolar harcıyor. Nepal kaliteli turisti de çekmek istiyor. 2020 yılında yeni havalimanımız ile yılda 6 milyon yolcu seyahat edebilecek. Mevcut olanı üçe katlayacağız. İki tane daha havaalanı ve otel projelerimiz var. Hem demir hem de kara yollarını geliştirerek en güzel seyahatleri sağlamak istiyoruz.” dedi.

  • Yorum Yok
  • 27 Kasım 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir